Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   23 de persoane suspectate de…

23 de persoane suspectate de acţiuni ilegale la frontieră, descoperite în 24 de ore

În ultimele 24 ore, colaboratorii Serviciului de Grăniceri au reţinut 23 de persoane pentru diverse acţiuni ilicite comise la frontiera de stat.  În acelaşi răstimp, au fost reprimate şase încercări de trecere ilegală a frontierei de stat, fiind depistate şi 5 cazuri de falsificare a documentelor. Două persoane au fost reţinute, fiind identificaţi şi 10 cetăţeni care au încălcat regimul de şedere pe teritoriul R. Moldova.

La fel, au fost contracarate 5 cazuri de încălcare a regimului de frontieră în cadrul cărora au fost reţinuţi 9 infractori, mai mult de jumătate dintre aceste persoane au fost reţinute pentru practicarea braconajului piscicol şi cinegetic şi defrişarea ilicită a pădurii. De asemenea a fost contracarată o tentativă de introducere ilicită a unui mijloc de transport în ţară, la punctul internaţional de trecere „Leuşeni”. Este vorba de un automobil marca „Volvo” cu numere de înregistrare germane. Inspectorii controlului de frontieră au depistat că paşaportul tehnic al remorcii nu coincidea cu datele autentice ale mijlocului de transport .

În procesul cercetărilor şoferul automobilului, Vitalii B., în vîrstă de 21 de ani, locuitor al or. Chişinău, a declarat grănicerilor că despre necorespunderile depistate în acte nu a ştiut nimic din moment ce la volanul mijlocului de transport a traversat mai multe ţări.

Mijlocul de transport a fost transmis organelor vamale în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.